Bensår

Ett bensår är ett ofta svårläkt sår på underben och eller fötter, som ofta kommer sig av dålig blodcirkulation. Mestadels är det lite äldre människor som drabbas. Man behandlar det fördelaktigt med väteperoxidbad upp över knäet, eller ett helkroppsbad i en halvtimma eller mer – i ca 39 gradigt bra vatten. Man badar dagligen tills såret läkt ut. Vistas mycket ute i ljuset på dagarna. Använd även 3%-ig väteperoxid, som sprayas i hela såret ca en gång varannan timme. Håll på tills det skummat färdigt varje gång. Tag sedan bort eventuell död vävnad.

Tips från pH-balans

Om du har möjlighet kan du göra ett avkok på pulvriserad vallörtsrot och lägga i såret för ökad tillväxt på de friska cellerna. Roten innehåller alantoin, ett ämne som finns i urin från fluglarver eller från det egna friska urinen.

Är benet svart (död vävnad), så använd elektropulsmagnet-terapi. Lägg en lamell uppe på knäet och en lamell under hålfoten. Låt också en Osteopat kontrollera ryggen/svanken samt sköt tarmen väl så att den inte trycker på ryggen och försämrar försörjningen till benen! - Äkli/fibrer till ALL mat! Sköt även kroppen för övrigt via energigivande livsmedel såsom nässla, nypon, linfröolja och bitterämnen.