Immunförsvar

Immunförsvaret är kroppens viktigaste vapen mot sjukdomar. En betydande åtgärd för immunförsvarfunktionen är att rensa lymfsystemet, genom att t ex hudborsta och tarmdränera. Omkring en tredjedel av försvarsjobbet görs av lymfan. Resten sköts av tarmbakterier såsom bifidus & acidofilus samt av vita blodkroppar m.m. Informationen till de vita blodkropparna sköts av tarmbakteriefloran, den grundläggande faktorn i hela försvarssystemet. Göd dessa hjälparbakterier med en anpassad mat såsom kål, lök och jordärtskocka. Ät gärna t ex vitkål, varje dag Ha gärna ett vitkålshuvud framme!

Tar man antibiotika så säger man till sina egna försvarsbakterier att gå och lägga sig, och vad händer då? Jo vid kurens slut så uppstår en tidszon då personen inte har något direkt försvar. Därmed ökar mottagligheten för ett nytt angrepp precis i slutet av kuren och nya angrepp är då vanliga.Helst skall man ju förstås inte döda sina egna försvarare alls utan i stället stoppa i sig mängder av bakterier i form av t ex ”pH-tarmflora”, samt  att man ger dessa nytillkomna bakterier ”mat” (se ovan). Pre- biotika i stället för Anti-biotika. Det som bakterierna främst äter är en sockerart som kallas fruktosoligosackarider. Denna sockerart ”FOS”, finns att köpa många välsorterade hälsokostaffärer.

Ett ytterligare trix för att få de egna bakterierna m m att fungera fullt ut, är att göra kroppen basisk istället för sur - använd då förslagsvis basisk kalk. Drick också ett litet glas ljummet vatten/timma under hela dagen. Adjö med förkylningar och andra onödiga påhopp! Nyponpulver är också mycket C-vitamin som kan verka positivt på immunförsvaret.

Avbakteriserande oljekur:

Tag på fastande mage en stor msk kallpressad solros-, raps- el. jordnötsolja som du tuggar och suger ivrigt på (för att aktivera alla spottkörtlar i munnen) under 15 till 20 minuter. Ha stängd mun. När du tuggat färdigt, så spotta ut det oljefria vitaktiga saliv som återstår, då detta nu är fullt av bakterier! Skölj munnen väl och borsta tänderna. Oljan tränger in i kroppen och bakterier tränger ut i munnen - ett utbyte har skett. På detta vis kan du komma tillrätta med mängder av åkommor som kan ha bakteriella orsaker. Kuren kan dessutom användas som förebyggande/profylax.

Om man vill påskynda sin utläkning kan man ta kuren tre gånger/dag. Alltid på fastande mage. En förstförsämring kan ibland uppstå. Detta är vanligt när det kommer till naturliga läkningsformer. Glöm inte att avsyra kroppen samtidigt - för bästa effekt.