Om solning

För att skydda kroppen mot solens UV-strålar man skapa en solskyddsfaktor inifrån. Att skydda utifrån med kemiska ämnen, stor hatt eller dyl., ger inget skydd mot de s.k “sol-relaterade” sjukdomarna. Detta eftersom de egentligen är relaterade till brist på kalcium, D- vitamin och andra vitala ämnen. Samhället kan i de flesta fall mycket lite om detta och menar att man skall skydda sig mot solen, som är den viktigaste ämnesomsättaren och livgivaren vi har.

Råd vid solning

Tag med t ex en 1,5-liters petflaska med ca två rågade matskedar pH-kalk® i ett bra vatten (då blir blandningen ett vitt ”glaciärvatten”), och småklunka din kalkblandning under hela solningsdagen. Detta ger en solskyddsfaktor motsvarande ungefär 10. Var försiktig ändå, t ex första vårdagen. Huden behöver vänja sig vid plötsliga förändringar. För att få en ännu jämnare och fylligare solbränna/pigmentering/solskydd, så tag/gör även en drink med en rågad matsked nässelpulver och en rågad matsked nyponpulver. Blanda i t ex tranbärsjos eller blåbärsjos. Bra såsom separata antioxidanter till pH-kalk®. Nässlan innehåller bl a folsyra och klorofyll som väl skyddar huden inifrån, såsom nypon- pulver gör med bl a sin betakaroten, bor och omega 3, m fl ämnen. S.k antioxidanter finns i både nässla och nypon. Den basiska pH-kalken normaliserar även oxidationsprocessen/ åldringsprocessen på och innanför huden.

Vi rekommenderar inte solarier mer än vid akutläge. Den riktiga utesolen är den enda riktiga Kalcium- och D-vitaminomsättaren. Först bör nämnas att D-vitamin inte är ett vitamin utan ett hormon och bör behandlas därefter. Syntetiserat D-vitamin extraheras oftast ur djurfett! UV-ljus via solen triggar det D-vitamin som finns i kroppen. D-vitamin via solen triggar det D-vitamin som lagrats i kroppen. D-vitaminet i varje cell triggar då det kalcium som där finns för att som pump föra in näring till varje cells Mitokondrier osv. Var varje dag i solljuset – det finns solljus alla dagar! Solljusets UV-ljus triggar det pro- vitamin-D (”vitamin D0”) som finns på huden, då det ändras till vitamin D1. Vitamin D1 går sedan vidare till levern, som i sin tur gör om vitamin D1 till vitamin D2. Vitamin D2 går sedan till njurarna för att göra det färdiga vitaminet D3. D3 vandrar sedan till tolvfingertarmen som i sin tur vill ha kalcium för att bl a pigmentera huden, bygga upp skelettet och sköta hjärtats sammandragning.

Tag gärna ett pH-baspaket som grundstöd för kroppens allmänna tillstånd. Solning utan skyddsämnen ger brännskador – då kan man tala om ”solbränna”. Många av våra bleka kunder med probelm som fibromyalgi och dyl, blir ofta ”brända” av solen – eftersom de saknar ämnen (speciellt kalcium) som också ingår i pigmenteringsprocessen. pH-KALK® ökar upptaget av D-vitamin dramatiskt – detta har pH-balans beprövat sedan tjugofem år tillbaka.