pH-Äppelpulver
    Handla direkt!

pH-Äpple

Våra frukt och bärpulver är torkade vid låg temperatur för att så skonsamt som möjligt bevara alla näringsämnen. Kom ihåg att torkat pulver är ett koncentrat av själva bäret eller frukten och innehållet blir alltså ett näringskoncentrat som utgör ett utmärkt komplement för att balansera kosten.   

Produktegenskaper

Äpplen innehåller bland andra hälsobefrämjande ämnen flavonoider, kalium och rikligt med C-vitamin.

Användning

Våra frukt- och bärpulver passar utmärkt i smoothien, fruktdrinken eller att strös på frukostmüslin.


Innehåll

100% torkade äpplen (Malus Domestica). 

Kuriosa

Äpple (Malus domestica) är en domesticerad art i familjen rosväxter och är ett av de mest odlade fruktträden. Äpplen har länge ansetts vara nyttiga. I England lyder ett gammalt talesätt;  "- An apple a day keeps the doctor away" (svenska: Ett äpple om dagen håller doktorn borta). Även tillägget " - And ten a day gives you tooth decay" (Och tio om dagen ger dig hål i tänderna) förekommer. Under 1950-talet myntades i Sverige begreppet  "Tänderna borsta var morgon och kväll - ät gärna ett äpple men ej karamell". 

Redan i skrifter från Babylon som skapades 800 år före Kristus betecknas äpplet som medicinalväxt. Samma gäller för avhandlingar från medeltiden. De äpplesorter som användes vid dessa tider hade troligtvis en annan smak än dagens äpplesorter, de var oftast syrligare, grövre och hade större mängd garvsyra. Ibland går det inte att avslöja vad de gamla skrifterna syftade på. Men som exempel kan nämnas att äpple med skal är ett laxermedel och kan döda vissa skadliga bakterier.


Se även våra andra frukt- och bärpulverkomplement;